BIC Factory - Ungt entreprenörskap


Umeå Kommunföretag AB är stolt projektägare till BIC Factory som är en företagsinkubator med syftet att upptäcka och stödja unga, lovande entreprenörer som vill starta egna företag i Umeå.


BIC erbjuder en kreativ miljö, prisvärda lokaler, tillgång till etablerade affärsnätverk, vidareutbildning samt vägledning från en erfaren projektledare, affärscoacher och andra entreprenörer.


På BIC Factory får entreprenörerna (företagen) stanna i två år och vi strävar efter att de ska växa till stjärnor på företagshimlen. Många av de företag som har börjat sin bana hos BIC har blivit framgångsrika och är idag väletablerade. Några exempel är Rapunzel of Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som vann Umeå Kommuns företagspris 2010, E&E Glasseslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och APTUM.


Sedan starten 1998 har 85 företag startat upp sin verksamhet inom ramen för BIC och över 150 unga entreprenörer har fått jobb. Företagen visar på hög överlevnad och positiv tillväxt. Under 2012 omsatte 19 utflyttade företag 228 miljoner tillsammans.


Näringslivsservice under Umeå Kommun initierade och startade upp verksamheten och kommunen är fortfarande en av de största finansiärerna till BIC Factory. Övriga finansiärer är Umeå Kommunföretag, Region Västerbottenlänk till annan webbplats och EUlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Läs mer på BIC Factorys webbplats >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här finns vi i Umestans Företagspark >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lena Öhlund BIC

Lena Öhlund

Verksamhetsledare

Mobil: 070 - 376 25 37

E-post - Klicka här


Kerstin Edvardsson

Projektledare

Mobil: 070 - 675 97 38

E-post - Klicka här

Elise Berggren

Elise Berggren

Projektadministratör

Direkt 090-16 22 57
Mobil 070-593 63 66

E-post - Klicka här