Vi söker ekonomichef

Vi söker nu en ekonomichef med Umeås bästa i fokus. Här får du möjligheten att arbeta med helheten och vara en viktig kugge i den fortsatta utvecklingen Umeå är inne i. Umeå Kommunföretag söker dig som vill jobba i en central funktion i Umeå Kommunföretag.


Dina arbetsuppgifter


Som ekonomichef hos oss har du en strategisk roll där du arbetar tillsammans med bolagets kompetenta medarbetare och förutom att själv vara operativ leder arbetet inom vår ekonomiavdelning. Förutom att följa upp och styra det operativa ekonomiska arbetet ingår även att utveckla rutiner och processer för ett effektivt arbete tillsammans. Ekonomichefen fungerar som ett stöd till vår VD och de bolag som ingår i koncernen. Ekonomichefen rapporterar till VD.


Vidare kommer du med din enhet ansvara för finansiering, redovisning, värdering, budget, tertial- och årsbokslut, skattefrågor, moms, löner, deklarationer samt extern och intern rapportering.


Din profil


Vi tror att du som söker är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst 5-10 års erfarenhet av ekonomiarbete. Du har tidigare gärna haft ansvaret för en ekonomifunktion i ett företag. Vidare är du intresserad och van att driva förändringar och förbättringar, arbeta strategiskt och verksamhetsinriktat. Du har ett affärsfokus och en god förståelse för redovisning, rapportering och finansiering, samt gedigen erfarenhet av verksamhetsstyrning.För att vi alla ska trivas med varandra är det viktigt att du är en engagerad person som gillar att arbeta verksamhetsnära och utvecklingsorienterat. Vi tror att du är entusiasmerande, drivande och att du trivs med att arbeta med helheten. Du drivs av affärsmässighet och att skapa resultat samtidigt som du är en pedagogisk och lyhörd lagspelare. Du är analytisk, utåtriktad och kommunikativ och som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.Din ansökan


I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Andreas Christiansen på tfn: 0733-51 27 46. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 10 februari 2019, via www.clockworkpersonal.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster