Ny trafikplanerare till UKF

Den 1 april fick Umeå Kommunföretag en ny trafikplanerare. Han heter Lars-Gunnar Helgesson och kommer närmast från bussbolaget Nobina, en stor aktör inom kollektivtrafik. Lars-Gunnar kommer att ersätta Hans-Göran Lindberg, trafikplanerare på UKF, som går i pension vid årsskiftet. De arbetar parallellt fram till dess.

Lång erfarenhet från branschen

UKF:s nya trafikplanerare har jobbat i branschen sedan slutet på 80-talet. Han började som busschaufför och har sedan haft olika roller, senast som personalplanerare på Nobina. Nu blir rollen bytt från utförare till ”andra sidan” som beställare av transporter. Fredrik Forséll som är chef för kollektivtrafiken i Umeå är nöjd med rekryteringen.
- Det är svårt att hitta en person med den långa erfarenhet från branschen som Lars-Gunnar har. Vi är glada att få honom med i vårt team.

Dialog med föräldrar och skola

I rollen som trafikplanerare för Umeå Kommunföretag ska Lars Gunnar främst jobba med skoltransporter samt den inomkommunala regiontrafiken.
Lars-Gunnar tycker det är positivt att tjänsten innebär kontakter med människor på olika sätt. Han kommer bl.a. att föra en dialog med föräldrar, skolskjutshandläggare samt företrädare för taxi- och bussbolag.
– Jag har alltid jobbat med människor och det känns roligt att få fortsätta med det. För att hitta de bästa lösningarna krävs det ett gott samarbete med alla berörda parter, avslutar Lars-Gunnar.