Bostaden bygger nytt på Haga

Illustration från Arkinova

Efter en lång process har Bostadens planerade nyproduktion med totalt 82 lägenheter i korsningen Östra Kyrkogatan och Hemvägen på Haga, nu fått klartecken. I vår inleds 130-miljonersprojektet med NCC som entreprenör.

 

Det är två lägre huskroppar i vinkel mot Östra Kyrkogatan och Hemvägen sammanfogade med ett punkthus på 9 våningar, som ska byggas. Det blir en bra blandning av lägenheter i olika storlekar och de flesta får balkong i söder- eller västerläge. Lägenheterna som beräknas stå färdiga sommaren 2019, blir öppna, välplanerade och yteffektiva med mycket funktion på liten yta.

- Det känns mycket positivt att vi nu kan komma igång med att bygga i ett centralt läge och på en tomt som stått tom under en längre tid. Det här är ett viktigt förtätningsprojekt som stämmer väl överens med kommunens övergripande mål om förtätning i centrala lägen, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

 

Läs mer i nyheten på Bostadens webbplats >länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bostaden är ett allmännyttigt bostadsföretag som äger och förvaltar cirka 15 500 lägenheter. Bolaget är kommunalt och är den största uthyraren av studentbostäder och hyr även ut kommersiella lokaler.