Är du den jurist vi söker till Umeå kommunkoncern?


Arbetsuppgifter

Att vara jurist inom Umeå kommunkoncern innebär att bistå de kommunala bolagen med biträde i de olika juridiska frågor som uppkommer i bolagen, vilket kan vara allt från allmän avtalsrätt som att upprätta, granska och tolka avtal till bolagens speciallagstiftning. Ett jobb inom ett brett, varierande område. Flera av de kommunala bolagen står inför omfattande investeringar där det finns behov av ett brett juridiskt synsätt inom framför allt exploateringslagstiftningen. En viktig del av arbetet är att hantera fastighets- och miljörelaterade rättsfrågor samt dataskyddsfrågor. Då bolagen är kommunala blir också frågor om sekretess och upphandling aktuella.


Kvalifikationer


Du har juristexamen och några års erfarenhet från relevant juridiskt arbete.


Du är kompetent och driver självständigt ditt ansvarsområde med ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du är ansvarstagande och målmedveten och vill alltid lämna ifrån dig arbete av hög kvalitet.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där hög integritet samt god analytisk förmåga är av stor betydelse. Vid arbetstoppar har du förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter, som många gånger kan vara väldigt varierande.


Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.


Anställningsform och organisatorisk placering


Tjänsten avser en tillsvidareanställning heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du är anställd i Umeå kommunföretag AB med koncernjuristen som närmaste chef.


Ansökan och kontakt


Välkommen att ta kontakt om du har frågor angående tjänsten! Det gör du till koncernjuristen Ulrika Sundin Bonnedahl på 090-16 15 33.

Du söker tjänsten genom att skicka in ditt CV och personliga brev till:

Umeå Kommunföretag AB
Ulrika Sundin Bonnedahl
Rådhusesplanaden 8
903 28 Umeå

Eller maila till ulrika.sundin.bonnedahl@umea.se med rubriken ”Ansökan juristtjänst”.


Sista ansökningsdag är den 14 december.


Vi värnar om din personliga integritet, läs mer i Umeå Kommunföretag ABs integritetspolicylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Välkommen med din ansökan!


Umeå kommunkoncern består av Umeå kommunföretag AB samt ett tjugotal kommunala bolag bl.a. Umeå Energi, Bostaden, Vakin och Upab. Läs gärna mer om oss och övriga bolag häröppnas i nytt fönster