Kompetensspridning i Umeå AB

 

Kompetensspridning i Umeå är ett kommunägt bolag inom Umeå kommunkoncern med fokus på internationell affärsutveckling och en av drivkrafterna bakom plattformen North Sweden Cleantechlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kompetensspridnings styrelsemedlemmar är representanter från Umeå kommun samt de kommunala bolagen, Vakin, Umeå Energi, UKF och Bostaden.


North Sweden Cleantech


North Sweden Cleantech är en regional innovations- och exportplattform för grön teknik, ren energi och hållbara lösningar från Västerbottens län och Örnsköldsviks kommun. Kompetensspridning är en av parterna som driver denna plattform i nära samverkan med kommunala bolag, akademi och näringsliv i regionen. Kompetensspridning gör detta för att hållbara smarta lösningar från norra Sverige hör hemma på världsmarknaden. Norra Sveriges kompetens är nödvändig för att minska klimatpåverkan och bidra till renare tillväxt.

 

Genom North Sweden Cleantech, hjälper Kompetensspridning små och medelstora bolag att komma ut på en internationell marknad genom att marknadsföra regionen och dess bolag, skapa mötesplatser och arrangera Technical and Business Visits till de kommunala bolagen samt till små och medelstora företag i regionen. Utöver detta så arbetar Kompetensspridning för att bygga internationella partnerskap. En av de viktigaste samarbetsparterna är energiklustret i Vasa, Energy Vaasa. Läs mer om North Sweden Cleantechlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på hemsidan.


Vill du veta mer om vilka bolag Kompetensspridning stödjer? Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Vill du veta vilka besöksområden som finns tillgängliga eller boka ett besök? Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller om du vill synas i vår marknadsföring.

 

Eventkalendern hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Kompetensspridning driver projektet Future Cleantech Solutions som syftar till att främja konkreta affärs- och samverkansmöjligheter för cleantechföretagen i regionen. Projektet är ett samarbete mellan Kompetensspridning i Umeå, Skellefteå Science City, Örnsköldsviks kommun, Teknologicentret Merinova, Vasaregionens utveckling (Vasek) samt Karlebynejdens utveckling (Kosek).

 


IT-INNOVATIONER

Förutom ovanstående verksamhet säljer Kompetensspridning även olika IT-innovationer och appar, däribland ett aktivitetskort på nätet, ApN. ApN är en tjänst för närvarorapportering som ligger till grund för aktivitetsbidrag, vilken både sparar tid och miljö.

 

Läs mer här: APN - ett aktivitetskort på nätetöppnas i nytt fönster
ledning

VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR

Mikael Öhlund

STYRELSEORDFÖRANDE

Karin Hedlund

KONTAKT

Elise Berggren

Susanne W Lindström

Projektledare Internationella affärer, North Sweden Cleantech

Tel: 090-16 25 55

Mobil: 070-66 44 028

E-post - Klicka här


Elise Berggren

Jenny Åkermark

Internationell Affärsutvecklare

North Sweden Cleantech

Tel: 090-16 22 54

Mobil: 070-24 29 501

E-post - Klicka här


Elise Berggren

Jeanette Holmlund

Internationell Affärsutvecklare
North Sweden Cleantech

Tel: 090-16 25  57

Mobil:072-45 37 686

E-post - Klicka här


Elise Berggren

Maria Klintenäs

Internationell Affärsutvecklare
North Sweden Cleantech

Tel: 090-16 25  54

Mobil:073-73 90 269

E-post - Klicka här


Mer information

Besök oss här:
Umeå Kommunföretag Rådhusesplanaden 8, 2tr.

Växel: 090-16 10 00